Виробництво цукру в Україні зросло за рахунок збільшення кількості працюючих заводів

За повідомленням Національної асоціації цукровиків України, станом на 9 січня в Україні вироблено 2,018 млн. т цукру та перероблено 14,07 млн. т цукрового буряку. В сезоні працювало 46 цукрових заводів.
«Виробництво цукру досягло 2,018 млн. т та уже перевищує об’єми виробництва минулого року. Проте, ця цифра ще не фінальна, оскільки ще чотири цукрові заводи продовжують виробничий сезон: Жданівський, Радехівський, Наркевицький та Горохівський цукрові заводи», – прокоментувала Руслана Бутило, керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор».
У минулорічному сезоні ( 2016/2017 рр. ) працювало 42 заводи і було виготовлено 2,008 млн. т цукру з 13,66 млн. т цукрового буряку.
Детальніше про результати виробничого сезону та експортні прогнози поточного року фахівці галузі будуть говорити в рамках ІІ Міжнародного конгресу для виробників і переробників цукрових буряків “Sugar World – 2018”, який планують провести 1 березня 2018 року в м. Бровари Київської області.